Cei 4 “C” ai diamantelor

Despre cei 4 "C" ai diamantelor

Toate diamantele, fie că sunt extrase din mine sau create în laborator, sunt clasificate în funcție de calitate, folosind un sistem universal care evaluează piatra în funcție de culoare, claritate, tăietură și greutate în carate; acest sistem de clasificare este cunoscut sub numele de “cei 4 C” ai diamantelor. Acest sistem de clasificare se aplică numai diamantelor și niciodată unui simulant de diamant, cum ar fi zirconiul cubic sau moissanitul. Fiecare diamant creat în laborator, indiferent cât de mare sau de mic, are un set de caracteristici și standarde unice care îi determină valoarea și îi trasează traseul până la bijuteria dumneavoastră.

Forma diamantului

Deși nu este unul dintre cei 4 C, forma diamantului, alături de mărimea caratelor, este probabil una dintre cele mai personale considerații din întregul proces de selecție. Forma diamantului este o indicație a esteticii individuale și a gusturilor specifice. Cea mai populară formă pentru un inel de logodnă este briliantul rotund – această formă oferă cel mai mare nivel de strălucire și strălucire dintre toate formele de diamante și oferă o declarație mai suavă pe degetul dumneavoastră. Tăietura prințesă este a doua cea mai populară formă și oferă o senzație mai arhitecturală inelului dumneavoastră. Cu toate acestea, forma aleasă a diamantului dvs. se va schimba, fără îndoială, în funcție de preferințele dvs. personale, de cerințele de preț, de stilul bijuteriei, de calitatea diamantului, printre alți factori. Alte forme de diamante includ formele de pară, ovale, tăieturi de smarald și tăieturi pernă.

Tăietura diamantului

Atunci când cumpărați, aveți grijă să nu confundați tăietura cu forma. Forma pietrei se referă la faptul dacă piatra este un diamant tăiat rotund, diamant tăiat prințesă, diamant tăiat pernă etc. Dimpotrivă, tăietura unui diamant este de fapt o evaluare a îndemânării artizanului care planifică, cartografiază și taie manual fațetele pe fiecare diamant în parte. Tăietura unui diamant este factorul cel mai important în determinarea calității sale în ceea ce privește focul, strălucirea și sclipirea – ceea ce face ca aceasta să fie unul dintre cei mai importanți dintre cei 4 C. În esență, tăietura unui diamant determină cât de eficient este refractată lumina care intră în piatră în interiorul acesteia și reflectată înapoi prin partea superioară a diamantului. Factori precum proporția, simetria și luciul afectează calitatea diamantului: cu cât sunt mai aproape de perfecțiune, cu atât mai bine se va comporta diamantul în ceea ce privește focul, strălucirea și scintilația. Toate diamantele create în laborator sunt clasificate cu un grad de tăietură “foarte bun” sau “mai bun”, asigurându-vă că primiți printre cele mai bune pietre disponibile.

Culoarea diamantului

Culoarea – al treilea dintre cei 4 C. Când vorbim despre culoarea diamantelor, vorbim de fapt despre absența culorii. Culoarea unui diamant este clasificată pe o scală alfabetică care începe de la D și merge până la Z, D fiind un diamant incolor, iar Z fiind galben. Galbenul dintr-un diamant poate de fapt să lepede lumina soarelui și să minimizeze refracția luminii și strălucirea pietrelor. Diamantele create în laborator de Micri ocupă primele șapte grade de culoare între D și J, asigurându-vă încrederea de a cumpăra pentru bijuteriile dumneavoastră o piatră care va radia întotdeauna frumusețe. Fluorescența se referă la gradul de luminescență manifestat de anumite diamante atunci când sunt expuse la lumina ultravioletă sau la lumina puternică a soarelui, iar aceste diamante vor străluci efectiv în albastru în aceste condiții. O fluorescență puternică sau foarte puternică poate chiar face ca un diamant să pară că are o strălucire lăptoasă sau uleioasă pe suprafața sa – ceea ce nu este ideal într-un inel de logodnă. Datorită condițiilor controlate în care sunt realizate diamantele create în laborator, pietrele noastre nu posedă nicio fluorescență și nu vor străluci niciodată în albastru atunci când faceți o plimbare în parc într-o zi de vară.

Claritatea diamantelor

Claritatea măsoară incidența incluziunilor naturale sau a imperfecțiunilor găsite într-un diamant. Diamantele clasificate SI2 sau mai bune apar, în general, “curate la ochi”, ceea ce înseamnă că fără o lupă de bijutier cu mărire de 10x. Diamantele clasificate sub SI2 posedă, de obicei, imperfecțiuni vizibile cu ochiul liber, ceea ce înseamnă că ochiul liber poate discerne cu ușurință diferitele defecte din piatră. La clasificare, caracteristicile de claritate sunt de obicei împărțite în două categorii.

Incluziuni: imperfecțiuni care apar în mod natural în interiorul diamantului în sine. Acestea s-au format la kilometri sub suprafață, atunci când diamantul a fost format sub o căldură și o presiune intense.

Blemishes: imperfecțiuni care apar la suprafața diamantului și care apar în timpul procesului de tăiere și lustruire. Claritatea unui diamant este determinată de numărul, mărimea, tipul și plasarea incluziunilor, cum ar fi mici puncte albe, puncte întunecate sau crăpături pană se găsesc în mod natural în diamant.

Diamantele MICRI au întotdeauna o claritate SI2 sau mai bună, ceea ce vă oferă o piatră de care puteți fi mândru la toate nivelurile!

Greutatea Diamantului în Greutate

Carat este al patrulea dintre cei 4 C, care se referă la greutatea reală a unui diamant și este o unitate de măsură egală cu 0,2 gm. La toate diamantele, dimensiunea contribuie în mare măsură la prețul pietrei. Acest lucru înseamnă că prețul unui diamant va crește exponențial pe măsură ce mărimea în carate a diamantului crește. Pentru mulți dintre noi, acest lucru înseamnă că nu putem achiziționa o piatră mai mare, care ar putea reprezenta mai bine profunzimea sentimentelor noastre pentru persoana pe care o iubim. Din fericire, aveți în vedere un diamant creat în laborator de la MICRI. Ne mândrim cu faptul că oferim în exclusivitate diamante rafinate create în laborator, cu o strălucire și o strălucire uimitoare, la un preț semnificativ mai mic decât cel al diamantelor de mină, ceea ce vă permite să vă încadrați în buget și să obțineți totuși un “wow” cu inelul de logodnă sau alte bijuterii.