Despre Micri

Micri, prima Casa de bijuterii cu o traditie de peste un sfert de secol

In anul 1991, Micri Gold Bijuterii era primul magazin privat de bijuterii de lux din Romania. In decursul anilor, fie ca a functionat ca magazin, boutique sau concept-corner, Micri Gold a fost un deschizator de drumuri in domeniul bijuteriilor si ceasurilor high end in tara noastra. Magazinul a adus si reprezentat in exclusivitate branduri internationale de bijuterii si ceasuri, neavand practic niciun competitor direct pe nisa abordata. Responsabili pentru acest succes sunt Cristian Ionita, fondatorul Micri Gold si fiica cea mare, Andreea Ionita-Loukas, care a reusit sa aduca business-ului de familie o viziune noua si moderna si sa ii consolideze pozitia de leader in domeniu.

Dupa 25 de ani, Micri Gold se reinventeaza, devenind Casa de bijuterii “Micri”. Stafeta este preluata de mezina familiei, Jennifer-Ann Niculescu, un manager tanar, modern si bine pregatit in domeniu, unul dintre putinii experti in bijuteriile de lux din tara noastra, dar si un cunoscator si pasionat al istoriei bijuteriilor. “Pasiunea pentru bijuterii este transmisa in familia noastra din generatie in generatie. O bijuterie inseamna poveste, emotie, mesaj. Iubesc traditia, istoria si munca familiei mele, iubesc Micri si tocmai de aceea ma simt datoare sa duc mai departe acest business, dar sa il reasez, imprimandu-i inovatie si modernitate. Vreau sa vorbim cu aceeasi placere despre Micri peste alti 25 de ani, cand sper sa transmit, la randul meu, atat dragostea pentru bijuterii, cat si business-ul in sine, urmatoarei generatii Ionita”, spera Jennifer-Ann Niculescu.

Odata cu implinirea unui sfert de secol de activitate, in centrul atentiei sunt aduse exclusiv bijuteriile, fie ale altor case de prestigiu dezvoltate ca afaceri de familie (Damiani, Fope si Schoeffel), fie propriile branduri si colectii: Dacika, Bendis, Micri D’Or si Micri Luna.

Dacika este brandul de suflet, inspirat – asa cum o arata si numele – din istoria, cultura si civilizatia noastra, a dacilor. “Dacika se regaseste in planurile Micri de cativa ani, este un vis devenit realitate, o modalitate si o onoare de a intoarce acestui popor macar putin din tot ceea ce am primit de la el”, explica Jennifer-Ann. 

Bendis, zeita casatoriei in mitologia dacica, este sursa de inspiratie pentru colectia proprie de inele de logodna, verighete si bijuterii cu diamante.

Micri Luna este o impresionanta si foarte creativa colectie de piese din argint. Piata bijuteriilor este deja o piata educata, care are nevoie de un producator autentic si care sa se adreseze unui public eterogen, nu doar unei nise.

Un alt mare atu al Casei Micri este “bijuteria personalizata”. Clientul, impreuna cu bijutierul Micri, isi poate construi propriul model care sa il reprezinte pentru ca bijuteria este o extensie a personalitatii si a bunului gust, a propriului stil de viata.

Service-ul se ridica la aceleasi standarde, oferind in continuare garantia executiei perfecte.