Diamantele cultivate în laborator

CE ESTE UN DIAMANT CREAT ÎN LABORATOR?

Întrebarea numărul unu pe care o primim este “Sunt diamantele create în laborator diamante reale?”. (numite și diamante create de om sau diamante crescute în laborator)

Răspunsul este un foarte simplu da.

Singurul lucru care face ca un diamant creat în laborator să fie diferit de un diamant natural este originea sa. Un diamant creat în laborator este “cultivat” în interiorul unui laborator folosind o tehnologie de ultimă generație care reproduce procesul de creștere a diamantelor naturale. Rezultatul este un diamant creat de om care este chimic, fizic și optic la fel ca cele crescute sub suprafața Pământului.

“[Diamantele create în laborator] nu sunt falsuri. Nu sunt zirconii cubice. Au aceleași proprietăți fizice și chimice ca un diamant extras din mine.” Stephen Morisseau, un purtător de cuvânt al Gemological Institute of America, o organizație non-profit care supraveghează sistemul internațional de clasificare a diamantelor. Source

Uneori, diamantele create în laborator sunt denumite diamante sintetice. Deși nu este incorect din punct de vedere tehnic, termenul “sintetic” poate fi motivul pentru care oamenii cred că diamantele create în laborator sunt “false”.

Dacă le comparăm cu alte simulări populare de diamante, este evident că diamantele fabricate, de fapt, sunt adevărate.

BENEFICIILE DIAMANTELOR CREATE ÎN LABORATOR

Ecologic

Pentru fiecare carat de diamant care este extras, aproape 100 de metri pătrați de teren sunt deranjați și se creează aproape 6000 de kilograme de deșeuri minerale.

Proveniență etică

În total, diamantele extrase din mine produc anual 1 rănire la fiecare 1.000 de lucrători, în timp ce diamantele cultivate în laborator produc zero.

Prețuri competitive

Niciun diamant nu este gratuit, dar datorită lanțului de aprovizionare mai scurt, diamantele cultivate în laborator pot fi cu 20-30% mai ieftine decât cele extrase din mine.

CUM SUNT CERTIFICATE ȘI CLASIFICATE DIAMANTELE CREATE ÎN LABORATOR?

Diamantele create în laborator sunt clasificate și certificate folosind același proces ca și diamantele extrase din mine.

Diamantele sunt trimise la un laborator de pietre prețioase care este specializat în clasificarea diamantelor. Majoritatea acestor laboratoare clasifică diamantele folosind cele 4c (tăietură, claritate, culoare și carate – mai multe detalii despre acestea mai târziu), însă câteva laboratoare selecte folosesc propriile criterii.

Cele mai populare laboratoare de certificare a diamantelor sunt:
Gemological Institute of America (GIA).
Antwerp World Diamond Center (AWDC)
Societatea americană de pietre prețioase (AGS)
Institutul Internațional de Gemologie (IGI)
Gemological Science International (GSI)

Procesul de clasificare a diamantelor este aproximativ același pentru toate laboratoarele de certificare a diamantelor. Fiecare diamant este clasificat independent de mai mulți gemologi din cadrul laboratorului. Notele individuale sunt compilate și analizate pentru a determina nota finală.

Acest proces este conceput pentru a oferi fiecărui diamant o notă imparțială. Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca un diamant să primească o notă diferită, nu numai de la un laborator diferit, ci și de la același laborator dacă este trimis înapoi pentru o a doua clasificare.

Din acest motiv, există o mulțime de opinii diferite în rândul consumatorilor și al comercianților cu amănuntul de diamante cu privire la care laborator este “cel mai bun”. Dar, este important să rețineți că aceste opinii sunt complet subiective. Fiecare laborator, la fel ca orice altceva în viață, are avantajele și dezavantajele sale.

Un comerciant cu amănuntul de diamante alege laboratorul pe care îl folosește pentru că are încredere că acel laborator va clasifica diamantele în mod corect. Dacă certificarea diamantelor este un factor important în achiziția dvs., ar trebui să aveți o conversație sinceră cu bijutierul dvs. despre ce laborator folosește și de ce.

Mai mult decât orice, bijutierii doresc să aveți încredere în achiziția dumneavoastră, așa că nu vă fie teamă să puneți întrebări pentru a găsi cele mai bune diamante create în laborator pentru inelul de logodnă sau bijuteria dumneavoastră.

Un diamant este evaluat cu ajutorul celor 4c – tăietură, claritate, culoare și carate. Practic, se judecă diamantul în funcție de cât de bine a fost tăiat din forma sa brută într-o bijuterie, de cât de impecabil și clar este și de mărimea sa.

DIAMANTE DE LABORATOR la MICRI

Suntem în domeniul bijuteriilor de peste 32 de ani, iar pasiunea noastră de la început a fost întotdeauna diamantele, bijuteriile și grija pentru dumneavoastră, clientul nostru. Din acest motiv, am ales să proiectăm majoritatea bijuteriilor noastre folosind diamante create în laborator.

Fie că este vorba despre un inel de logodnă, o verighetă unică sau orice alt tip de bijuterie, credem că diamantele create în laborator vă oferă o alegere – oportunitatea de a alege un diamant în care puteți avea încredere că este de înaltă calitate, accesibil, etic și ecologic.

Probabil că ați auzit opinii diferite cu privire la calitatea și valoarea diamantelor create în laborator, dar adevărul este că, atunci când vine vorba de diamantele create în laborator și de cele extrase din mine, nu există un “mai bun”.

Ambele produc pietre prețioase frumoase, de înaltă calitate, fiecare cu o istorie intrigantă, care reprezintă cel mai bun sentiment din lume – dragostea.

Indiferent de asta, înțelegem că diamantele reprezintă o investiție semnificativă, iar dumneavoastră doriți (și meritați) cunoștințele de care aveți nevoie pentru a face o achiziție în cunoștință de cauză.

Am conceput acest ghid pentru a fi o resursă cuprinzătoare care să vă ajute să aflați mai multe despre diamantele create în laborator. Vom acoperi modul în care diamantele create în laborator se compară cu cele extrase din mine în ceea ce privește calitatea, modul în care sunt fabricate și cum originea lor le face diferite din punct de vedere financiar, etic și ecologic.