Semnificația și simbolismul perlelor

O perlă reprezinta munca stridiei de a acoperi cu sidef o impuritate aparuta in interiorul cochiliei spre a neutraliza. Cuvântul „perlă” poate fi folosit metaforic pentru a descrie ceva rar, frumos și valoros, ca în „perla Africii”.

Simbolismul perlelor în diferite culturi

După cum știm cu totii, perlele sunt cadoul pentru o mireasă în ziua nunții ele fiind de secole un simbol al purității, feminității și luxului.

Dacă ești în zodia Gemeni, atunci este bine să reții că Perla este piatra de naștere a celor născuți în iunie.

Perlele au fost descoperite pentru prima dată în Golful Persic în urmă cu peste 6.000 de ani. Prima persoană care a purtat perle a fost regina Cleopatra, care le-a purtat ca podoabă.

Prima mențiune despre perle în literatură poate fi găsită în Biblie, când Iacov i-a dat fiicei sale Lea un șir de 10 perle mari pentru zestrea ei de nuntă.

În China, perlele reprezintă bogăție și prosperitate. În cultura hindusă, perlele sunt văzute ca lacrimile zeilor și,de asemenea, sunt văzute ca un simbol al fertilității și prosperității.

Perlele au fost folosite în ritualuri pentru a reprezenta puritatea de către grecii antici iar în Roma antică, se credea că erau lacrimi din ochii lui Venus care plângea moartea fiului ei. Romanii credeau și că perlele vor aduce noroc celor care le poartă și, de asemenea, credeau că purtarea de perle va vindeca durerile de dinți.

În cultura evreiască, perlele erau considerate un semn de noroc în perioadele de persecuție, deoarece erau greu de găsit în natură din cauza rarității lor, ceea ce le creste valoarea foarte mult.

În Orientul Mijlociu, ele reprezintă fertilitatea, în timp ce în Europa sunt adesea folosite ca inele de logodnă sau cadouri de nuntă din partea rudelor miresei și a mirelui, pentru a semnifica unirea celor două familii.

Deși simbolismul perlelor variază în funcție de cultura în care sunt privite, toate împărtășesc însă  o temă comună: simbolizează eleganța, frumusețea și puritatea

 Semnificația și simbolismul perlelor ca piesă de bijuterii

Perlele sunt o alegere frumoasă și atemporală de bijuterii. Ele vin în diferite forme, culori și dimensiuni.

Există trei tipuri principale de perle: perle naturale, perle de cultură și perle de imitație.

Dacă perlele naturale se formează atunci când o stridie sau o scoică acopera cu sidef o incluziune  pentru a se proteja de un iritant din interiorul cochiliei, perlele de cultură sunt făcute prin introducerea unei bucăți de țesut într-o stridie sau o scoică pentru a o stimula să o acopere cu sidef creand perla.

Perlele de imitație sunt create cu margele de plastic care au fost acoperite cu o substanță irizată pentru a le face să arate ca perle naturale sau de cultură.

Bijuteriile cu perle sunt purtate din mai multe motive, dar sunt purtate cel mai frecvent ca simbol al purității, inocenței și virginității.

Bijuteriile cu perle sunt adesea folosite ca accesoriu la ținuta formală sau la ținutele de seară.

Unii oameni cred că perlele ar trebui să fie purtate doar de femei, dar acest lucru nu este adevărat. Barbatii le pot purta si ei daca vor sa adauge ceva eleganta tinutelor lor.

Există multe tipuri diferite de bijuterii cu perle disponibile astăzi, inclusiv coliere, brățări, cercei și inele. Cel mai obișnuit tip de bijuterii cu perle este un colier cu un singur sirag de perle.

Dintre celebritățile care au pus perfect în valoare perlele, putem aminti pe: Audrey Hepburn, Grace Kelly, Jackie Kennedy, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor.

Cu toate acestea, personalitatea care a întruchipat de zeci de ani de zile, în cel mai nobil, frumos, pur și elegant mod, esența perlelor este regretata, Majestatea Sa, Elisabeta a-II-a, Regina Marii Britanii și a Irlandei de Nord.

 Perla este considerată a fi un simbol al înțelepciunii și înțelegerii, deoarece poate crește în interiorul unei stridii fără ajutor din exterior

Ca o concluzie, perlele sunt un simbol al purității, inocenței și frumuseții și au fost o alegere permanenta de bijuterii de secole.